Land Rover Modelleri ve Yedek Parçaları



Merhaba Sevgili Land Rover sever dostlarımız.

Bu yazımızda Land Rover modelleri ve bu modellerin yedek parçaları hakkında bilgiler vereceğim. Her modelinin farklı özellikleri, farklı yapıları olan Land Rover’ın yedek parçaları da modellerine göre değişmektedir. Land Rover’ın karakteristik bir özelliği vardır ve bu çizgisini asla bozmaz.

Land Rover Modelleri ve Yedek Parçaları Ön Giriş:


Örneğin Defender, dünyanın en uzun süre aynı kasada üretilen araçlarından biridir. Ya da Range Rover Classic o da abisi Defender gibi uzun süreler boyunca aynı kasayı üretmiştir. Ayrıca Land Rover araçlarının tüm modelleri aynı çizgide gelişmektedir. Range Rover hep büyük, ihtişamlı, konforlu ve lüks bir arazi aracıydı. Bundan sonrada dünyanın en prestijli arazi araçlarından biri olarak aynı bu çizgide üretilmeye devam edecektir. Ya da Land Rover Discovery’nin ilk çıktığı seneden beri tüm modelleri maceracı ruhu temsil etmiş ve çizgisini hiç bozmamıştır. Keza Defender safkan bir arazi aracı olarak üretilmiş ve aynı üretildiği gibi günümüzde de safkan bir arazi aracı olarak çıkarılmaya devam edilmektedir. Land Rover modelleri arasında, Land Rover fanatiklerinin en az sevdiği ancak SUV kategorisinde en çok tercih edilen araçlardan biri olan Freelander modeli de aynı akrabaları gibi, çizgisini ve tasarımını hiç bozmadan üretilmeye devam etmektedir. Land Rover modelleri arasındaki bu istikrarlı ve net çizgi, belki de markanın bu kadar başarılı olmasındaki en büyük etkenlerden biridir. Gelin beraber Land Rover Modelleri ve Yedek Parçaları’nı beraber inceleyelim.

Land Rover – Range Rover – Yedek Parçaları:


Şüphesiz dünyanın en prestijli 4x4 araçlarının başında gelmektedir. İlk modeli olan Range Rover Classic bile hala günümüzde karizmasını koruyan ve o büyük cüssesine bir daha bir daha baktıran bir araçtır. 100 inçlik şasesi, geniş gövdesi ile yola sığman RRC dünyanın en uzun süre üretilen arazi araçlarının da başında gelmektedir. Range Rover sırasıyla RRC – P38 – L322 ve 2013’de kasasını komple yenileyerek 4. Range Rover neslini başlatmıştır. Bu 4 modelinde hepsinin çizgisi aynıdır. Hepsi lüks, hepsi konforlu ve hepsi zamanının en son teknolojileri kullanılarak üretilmiş araçlardır. Range Rover yedek parçaları bol bulunan bir 4x4’dür. RRC modelinin son zamanlarda kaporta parçaları zor bulunsa da, mekanik parçaları hala üretilmektedir. Diğer Range Rover modellerinin hepsinin hem kaporta, hem de mekanik parçaları ülkemizde yaygın olarak bulunmaktadır.

 Land Rover – Discovery – Yedek Parçaları:


Land Rover’ın ilk olarak 1992’de ürettiği, 1995’de makyajladığı Discovery modeli; markanın en sevilen ve fanatiklerinin olduğu modellerinden biridir. Camel Trophy’deki başarısıyla nam yapan Discovery ruhu olan bir araçtır. Discovery 1999 senesinde Discovery II modelini piyasaya sürmüş, 2006 senesinde Discovery III modeli ile Land Rover severlerin beğenisine sunulmuş bir araçtır. 2010 senesinde tamamen baştan yapılan ve Discovery IV adıyla üretilen model, tüm dünyanın beğenisini kazanan bir araçtır. Hem arazide, hem de asfalt kullanımına uygun olan bu aracın ilk modelinden son modeline kadar tüm üretimleri 7 kişilik ve çift sunroof’ludur. Discovery yedek parçaları gayet yaygın olan bir arazi aracıdır. Özellikle I ve II modellerinin çok tutulması, bu araçların hem mekanik yönden hem de kaporta parçası yönünden yedek parçalarının oldukça bulunmasını sağlamıştır.

Land Rover – Defender – Yedek Parçaları:


Tüm dünyanın kabul ettiği safkan arazi bir arazi aracı olan Land Rover Defender modeli, dünyanın en karizmatik ve başarılı arazi araçlarından biridir. Land Rover’ın çizgisini hiç bozmadan ürettiği bu araçların sadece ve tamamen araziye yönelik oluşu özellikle Offroadcu kişilerin Defender’dan vazgeçememelerine neden olmaktadır. Defender’ın ülkemizde askeriye de kullanılması ve paragraf başında bahsettiğim gibi yıllardır aynı kasayı çıkartması nedeniyle; hem mekanik parçalarının tümü, hem de kaporta yedek parçaları lafın gelişine neredeyse bakkalda bile bulunmaktadır. Defender yedek parçaları konusunda gerek ülkemizde, gerekse diğer ülkelerde hiç bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Gayet bol ve ucuz bir yedek parça dünyasına sahiptir. Sanırım Land Rover markasıyla özdeşleşmiş bu araç için daha fazla bir şey söylemeye gerek yok.

 Land Rover – Freelander – Yedek Parçaları:


Land Rover’ın bir diğer modeli olan Freelander SUV klasmanında dünyanın en çok satan araçlarının başında gelmektedir. Marka tarafından ilk olarak 1998 senesinde üretilmeye başlanılan Freelander günümüze kadar ilk günkü çizgisini bozmadan gelmiş bir arazi aracıdır. Karakteristik arızaları olamayan bu araçların, mazot pompalarının dayanıksızlığı herkes tarafından bilinmektedir. Freelander yedek parçaları, Land Rover yetkili servislerinde bulunmaktadır. Ancak çok fazla arıza yapmayan parçalar için belirli bir süre beklemeniz gerekebilir.

Son Değerlendirme: 

Land Rover Modelleri sizlerinde gördüğü gibi hep aynı çizgide üretilen modellerdir. Bu sayede markanın hemen her modelinin yedek parçaları bulunmakta ve diğer 4x4'ler gibi fahiş fiyatlara satılmamaktadırlar.

Land Rover Modelleri ve Yedek Parçaları yazımızda sizlere markanın tüm modellerini, basit özellikleriyle beraber anlatmaya çalıştım. Ayrıca bu modellerin yedek parçaları ve karakteristik sorunlarına değindim. Umarım Land Rover severlere faydalı bir yazı olmuştur.

Hoşça Kalın…

0 yorum:

Yorum Gönder