Land Rover Defender Yedek Parçaları

Merhaba Değerli Land Rover sevdalıları; 

Bu yazımda sizlere bana göre dünyanın en karizmatik off road aracı olan Land Rover Defender Yedek Parçaları hakkında bilgiler vereceğim. Land Rover’ın yıllardır ürettiği Defender modelinin parçalarını nerede en ucuza bulabileceğinizi anlatacağım.

Öncelikle şunu demek istiyorum. Eğer aracınız Land Rover Defender ise mekanik yedek parçalar yönünden önünüzde birçok alternatif olacaktır. Lafın gelişi bu araçların parçaları neredeyse bakkalda bile satılmaktadır. Bunun iki ana temeli bulunmaktadır. Şimdi neden Defender araçlarının yedek parçalarının bu kadar bol olduğunu açıklayayım sizlere;

Askeriye Defender Kullanır:


Land Rover Defender’ların ülkemizde askeriyede kullanılmasıdır. Belirli bir yıldan sonra askeriyeden çıkan Defender’lar ihale ile toptan ya da yekün olarak satılmaktadır. Bu ihalelerin büyük bir bölümünü ise Ankara’daki hurdacılar almaktadır. Eğer Land Rover Defender aracınıza ikinci el yedek parçaları takarım diyorsanız; en ucuz yer Ankara Ostim Sanayisi’ndeki hurdacılardır sizin için. İkinci el ve hurda kelimelerini kullandığımız zaman hemen parçalar aklınıza kötü olarak gelmesin. Askeriyemiz araçlara düzenli olarak bakım yaptığı ve bozulan parçaları her zaman orijinalleri ile değiştirdiği için bu araçlardan çıkan yedek parçaların birçoğu temizdir. Eğer Land Rover Defender aracınıza ikinci el parça takmayı seçerseniz, ilk tercihiniz Ankara Ostim Sanayi Sitesi olmalı.

Defender, Land Rover’ın En Uzun Süre Ürettiği Modeldir:


Uzun yıldır ürettiği belki biraz yanlış oldu ama asıl cümle şudur; Defender Land Rover markasının aynı mekanik aksamda ve kaportasal özelliklerde en uzun süre ürettiği modeldir. Bu yüzden 1995 model Land Rover Defender’ın aksı ile 1989 model Land Rover Defender’ın aksları birbirine uymaktadır. Belirli bir yıldan sonra arka diferansiyel, motor gibi aksamlarda belirli değişiklikler olmuştur tabiî ki, ancak yinede birçok parçası birbirine uyan bir araçtır Defender’lar. Lego gibi düşünülebilinir. Bir yerden alırsın diğer yere takarsın. Bu yüzden Land Rover Defender Yedek Parçaları piyasada oldukça yaygın olarak kullanılmaktadırlar.

Land Rover Defender ülkemizde off road yapabilmek için en çok tercih edilen araçtır. Bunun; ilk alım fiyatının düşük olması, insanların kendi karakterlerine göre araçlarını biçimlendire bilmesi, Land Rover Defender Yedek Parçaları’nın bol oluşu, yedek parça ve off road aksesuarlarının bol oluşu gibi birçok nedeni bulunmaktadır.

Böylelikle Land Rover Defender Yedek Parçaları isimli yazımın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Umarım faydalı ve okunaklı bir makale olmuştur. Land Rover Yedek Parçaları sitemizdeki bir önceki Land Rover Modelleri ve Yedek Parçaları isimli makalede; Land Rover, Defender, Discovery, Range Rover, Land Rover Modelleri ve Yedek Parçaları gibi konulardan bahsetmiştim.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, Hoşça Kalın sevgili Land Rover sevdalıları...

0 yorum:

Yorum Gönder